bLog BooLat

bLog BooLat

Thursday, December 2, 2010

Contest Cerpen Sesedap Rasa


Maila pakat ramai-ramai join contest ni. 
Saye sudah... korang bile lagi.

Untuk maklumat lanjut klik

Farah tag:
-hisyam-
-ibusyiranina-
-mimiey-
-dan sume2xla-




Ain Zulikha anak Pak Usop botak selalu saja dilihat berjalan-jalan di sekitar kampungnya. Biasala, dah memang hobi dia di samping menanam anggur dirumahnya. 

Seperti biasa Ain Zulikha seorang diri bersiar-siar mengambil angin pagi yang nyaman dan dalam kesunyian pagi, tetiba...



"Hoi kucing! Ko tak nampak ke aku tengah lalu nie.. Yang ko gi melintas jugak tu ape hal.. Nak MAMPUS ke! &^%$#@ betola kucing ni!!!"

Amboi, dahsyat benar ayat pakcik teksi tu kat kucing tadi. Tak berperikebinatangan sungguh pakcik tu. Ade ke kucing yang memang tak ada akal tu di caci herdiknya, siap dengan kata-kata kesat lagi tu. Tapi bukannya kucing tu faham pun, dia buat tak tau je dekat pakcik teksi tu. Bertambah bengangla pakcik tu. Hahahaha. Nak tergolek aku tengok pakcik nie. Padan muka kau! Biar kena dengan muka kau, ada ke dengan binatang pun nak cari gaduh.

Jalan punya jalan, Ain Zulikha terasa nk ajak kawannya Siti tocang dua sekali untuk join pengembaraan kampung bersamanya. Siti memang satu kepala dengan Ain Zulikha. Orang kampung semua dah tahu yang mereka nie itik dua sejoli. Eh, betol ke nie. Ahh, lantakla. Hehehe.

Dalam proses nak menghantar mesej kat Siti tu barula dia perasan yang kredit dia dah tinggal 0.00 sen." Ceh! kurang asam betol adik aku sorang ni, ada ke dia pinjam tepon aku tuk call awek dia sampai abis kredit aku. Hampagas betol punye adik." Omel Ain Zulikha dalam hati.

"Tak leh jadi ni, nk kena mintak share top up jugakla nampaknya dengan Siti tocang tu... Ahhh, segunila Siti bebel kat aku nanti. Tapi aku peduli apa, asalkan dia share kat aku sudah...hehehe." Mengekek Ain Zulikha ketawa cam beruk makyeh dah tengok.

Lepas abis Siti membebel barulah Ain Zulikha ajak Siti jalan-jalan dengan dia. Terus je Siti setuju sampai tak ingat dah tadi padahal beria-ia benar dia marahkan Ain Zulikha. Yela, bukan sekali dua Ain Zulikha mintak sharekan top up, dah empat ratus dua puluh enam kali dah. Kalau dikumpul duit tu mungkin dah boleh beli sebijik kereta dah fikir Siti.

Sebagai tanda terima kasih kat Siti, Ain pun tawarkan diri nak belanja Siti makan. Dia tahu Siti ni memang pantang kalau dengar pasal makanan. Terus je rasa marah jadi hepi go lucky. Tengok badan pun dah tahu, kalah gorila kat zoo tu.Hehehe.. 

Sampai je kat kedai makan diorang pun terus order.

Setibanya makanan..

 So, apa tunggu lagi melantakla diorang.

Tengah-tengah syok Siti duk makan tu sempat lagi Ain duk cerita pasal artis Korea. Diorang memang fanatik artis Korea, kalau diorang tengok video klip artis Korea punya memang hancurla rumah. Dengan terpekik terlalak dah macam hantu raya dah sekali tengok. 

Dengan penuh syok duk bercerita tu tetiba...


"Ya Allah, sebijik macam Gong Chan!!!!"." Mane-mane???" tanya Siti kalut.

"Aku tak kire aku nak gi ayat jugak mamat tu. Tak dapat pakwe artis Korea pun takpelah asalkan muka dah macam Gong Chan.. Wooohuuuu.. Oooyeaayyhhh.., tak sangka, tak sangka!" Ain bersungguh.

"Woi, mane buleh gitu. Kalau tengok pun kompem dia tak nak kat kaula..." Siti tak puas hati.

"Tak cuba tak tau, hehehe.." Ain tersenyum sinis.

Dan bermulalah sesi pengayatan Ain terhadap jejaka tersebut. Nak diakhirkan cerita diorang pun kahwin dan hiduplah bersama hingga ke anak cucu.

Tamat.
 











7 comments:

  1. terima kasih join kontest ni :) pandai ye buat cerpen.. apa2 update akn diberitahu okey? :)

    nice.. good luck..

    ReplyDelete
  2. hehehe.. men balun je nie.. first tyme masuk contestla ain..

    thanx ain..

    ReplyDelete
  3. salam kenal...

    klik sana , klik sini jumpa blog kamu..

    wah, MO pun minat Goh Chan tu... watak dia kool...

    al da best ya...

    ReplyDelete
  4. ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

    http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

    ReplyDelete